Anna Lundqvist Lisboa Cinco (PT)

31 Mars, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum

Konserten är gratis för medlemmar

Om konserten

Ordinarie pris:

180,00 kr

Dela:

Om konserten

Svenska jazzsångaren Anna Lundqvist är bandledare och kompositör till den Lissabonbaserade kvintetten Anna Lundqvist Lisboa Cinco. Bandet består av några av de mest intressanta, innovativa och progressiva musikerna från den portugisiska jazzscenen. Det är samtida jazz som svävar mellan de amerikanska traditionerna och det europeiska jazzsoundet med influenser från pop, rock och svenska psalmer.

Anna Lundqvist har varit en av de mest progressiva och produktiva rösterna på den svenska jazzscenen i över två decennier. Anna tog examen från musikerprogrammet på Skurup Folkhögskola år 2000 och har arbetat professionellt som frilans sedan dess. Hon producerar och arrangerar musik, för egna projekt och för andra. Anna Lundqvist Quintet har varit Annas huvudband sedan 2005, och de har släppt fem album varav de senaste heter ’MEWE’ (2017). Hon har också en duo tillsammans med pianisten Jonas André och deras debutalbum heter ”Reunion” (2020.) Hon blev kär i Portugal under en kort semester och började besöka landet mer regelbundet i syfte att bygga sin egen plattform och karriär. Sedan 2016 är det hennes andra hem.

Bandet bildades precis innan pandemin (vilken ju av förklarliga skäl blev ett irriterande avbrott), men startade upp igen i januari 2022. I september 2023 släpptes deras nya album “Sou Anna”. Musiken som spelas är mycket energisk med ett starkt samspel och improvisation i fokus.

Desidério Lazaro (saxofon) har studerat klassisk musik vid konservatorierna i Faro och Setúbal. Vid tjugo års ålder tog jazzen över och det tog honom till Amsterdam där han tog examen från Amsterdams konservatorium. Studierna avslutades 2013 med en Masters in Jazz Performance. Desidério är en populär musiker och kompositör och har nominerats, flera år, i kategorin ”årets jazz”.

Daniel Bernardes (piano) är en portugisisk jazzpianist och kompositör. Han flyttade till Paris vid arton års ålder där han studerade klassiskt piano. 2010 gjorde han sin jazzdebut med egen trio. 2017 gjorde han sin debut i filmens värld och skrev musik till ett flertal filmer. Han har även skrivit musik till tv-serier och dokumentärer, och är också en av de mest efterfrågade kompositörerna bland portugisiska solister och institutioner.

André Carvalho (kontrabas) frilansar i Lissabon både som musiker och kompositör. Han har examen från både Manhattan School of Music och University of Music and Performing Arts Vienna. André har spelat med många jazzstjärnor, som t.ex. Chris Cheek, Will Vinson och Tommy Crane. Han har figurerat på många internationella scener, som Colors Jazz Festival (Paris), Blue Note (New York), och Konzerthaus Berlin.

Joel Silva (trummor) började sina musikaliska studier 1997 och avslutade 2008 med en examen i jazz vid Superior School of Music and Performing Arts (ESMAE). 2014 släppte han sitt första album i eget namn, med titeln ”Geyser”, som av tidningen Público betraktades som ett av de största jazzalbumen som släppts i Portugal. Han producerade också ”Paris, Lissabon”, den portugisiska megastjärnan och Eurovision-vinnaren Salvador Sobrals andra album.

Anna Lundqvist – sång, kompositör
Desidério Lázaro – tenor och sopransaxofon
Daniel Bernardes – piano
André Carvalho – kontrabas
Joel Silva – trummor

Konserten arrangeras i samverkan med Knutpunkt.

 

Hämta affisch som PDF

Bli medlem redan idag

Främja musikutbudet i Lerum, få rabatt på dina biljetter, påverka inriktningen på evenemang som vi arrangerar!

Andra konserter

24 Februari, 15:00
Equmeniakyrkan, Lerum

24 mars, 16:00
Dergårdsteatern, Lerum

31 Mars, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum