Hannah Svensson
Blue Heaven Big Band
”Stipendiekonsert”

27 november, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum

Till denna konsert går det att beställa god smörgås och dricka till pausen.

Om konserten

Ordinarie pris:

240,00 kr

Dela:

Om konserten

Konserten är ett spännande möte med en av Sveriges mest hyllade jazzsångerskor och det lokala storbandet Blue Heaven Big Band. Det blir en blandning av svängigt och finstämt – låtar från Hannahs egen repertoar i kombination med standards ur The American songbook. Verkligen en konsert man inte bör missa.

Konserten är också en s.k. stipendiekonsert, där både Lerums kommun och Musik i Lerum hyllar sina kultur/musik-pristagare.

Om Hannah Svensson
Hannah Svensson har etablerat sig som en av Sveriges mest hyllade låtskrivare och jazzsångerskor. Hon har hörts i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt. Hannah är född och uppvuxen i Falkenberg och hennes musikaliska utbildning kom från hennes far Ewan Svensson, en välrenommerad jazzgitarrist. Fadern är fortfarande är en stor inspirationskälla för henne. Efter piano- och gitarrlektioner var det inte förrän i 17-års åldern som Hannah på allvar började sjunga, efter att ha hört Eva Cassidy sjunga för första gången.

Från 21 års ålder ledde Hannah sin egen grupp, Hannah & The Acoustic 3, där hennes pappa också spelade gitarr. Sedan dess har hon banat sin egen väg, producerat sex album och gett konserter runt om i Sverige och Europa. Hon har mottagit flera utmärkelser i Sverige, bland annat kulturpriset i sin hemstad och Svenska Executive Jazz Societys jubileumspris.

Hon är inte bara en hyllad sångare och låtskrivare, hon är också en duktig målare. Känd bland annat för den talande blandningen av figurativt och abstrakt som utmärker hennes karaktärsfulla jazzporträtt.

”Hannah Svenssons sång och timing är tydlig från första till sista tonen”
– Orkesterjournalen, 2018

Om Blue Heaven Big Band
Blue Heaven Big Band (BHBB) är storbandet från Lerum som har varit aktivt i 40 år. BHBB har under senare år haft förmånen att spela tillsammans med många av Sveriges/Skandinaviens bästa kvinnliga vokalister, som Margareta Ewmark (2017), Anna Sahlene (2019), Caecilie Nörby (2021) och Vivian Buzcek (2022). Och nu är det alltså dags för bandet att få ge sig i kast med ett utmanande och spännande projekt tillsammans med Hannah Svensson.

Blue Heaven BB inledde 40 års jubiléet med en bejublad konsert i våras inför ett fullsatt Vara konserthus tillsammans med Bohuslän Big Band i en s.k. ”Storbandsfrossa”. Bandet har under året också varit omskrivna i Sveriges Orkesterförbunds tidning Musikant. Tidigare i höst var deras jubileumskonsert tillsammans med Nisse Landgren.
BHBB är en pigg 40 åring som har blicken riktad stadigt framåt!

Man hittar mer om bandet här: www.bhbb.se

Bli medlem redan idag

Främja musikutbudet i Lerum, få rabatt på dina biljetter, påverka inriktningen på evenemang som vi arrangerar!

Andra konserter

Barn och Ungdom

Boulevardteatern

7 oktober  10:00
Höjdenhemmet, Lerum

19 oktober, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum

22 oktober, 19:00
Equmeniakyrkan, Lerum