Miranda Fernandez trio (ES)
feat. Karolina Almgren

22 oktober, 19:00
Equmeniakyrkan, Lerum

Om konserten

Ordinarie pris:

180,00 kr

Dela:

Om konserten

Detta är en konsert med en ny konstellation av två spännande unga musiker som mixar spanska klanger och flamenco med svensk folkmusik – Miranda Fernandez från Barcelona och Karolina Almgren från Malmö. De gör nu en gemensam turné i Sverige. Vi har nu äran att presentera dessa båda i ett mycket spännande turnéprojekt.

Om Miranda Fernández
Miranda Fernandez är starkt förankrad i den katalanska traditionella folkmusiken men där jazzen vävs in på ett smakfullt och spännande vis. Miranda är examinerad från den välkända musikutbildningen i Barcelona, Taller de Músics, som är en pionjärskola för spridning av jazz, flamenco och modern populärmusik. Den har nu verkat i 40 år.

Mirandas huvudinstrument är piano. Bland de andra projekt Miranda har spelat med kan nämnas Barcelona Flamenco Ballet, Sant Andreu Jazz Band, och José Manuel Álvarez Company. Ett tidigare av hennes projekt, 88-M, var en hyllning till alla flamenco-kvinnor som kämpat för sin plats på scenen och övervunnit diskriminering och socialt tvång. Många av dessa kvinnor har fått kämpa på egen hand, och projektets syfte var att ge kvinnorna det erkännande de förtjänar för sin grundläggande roll inom flamenco.

Om Karolina Almgren
Karolina Almgren är saxofonist och kompositör från Malmö. Hon är aktuell med albumet Färdas som släpptes tidigare i år och där hon låter visa, jazz och folkmusik gifta sig till en enhet – alltid med saxofonen i centrum. Musiken är komponerad som en reflektion av alla olika influenser och intryck som fås i livet som musiker när man reser runt, träffar olika musiker, spelar på nya ställen och får inspiration från en mängd olika håll.

Så här beskriver Karolina själv hur hon kom att spela saxofon:
”Jag har alltid älskat melodier och drogs till att spela ett blåsinstrument. Saxofonen var det som passade mig bäst och det instrument som jag ganska direkt förstod mig på. När jag började gymnasiet så köpte jag en sopransaxofon, vilket jag spelar mest nuförtiden. Jag fastnade för att det var något lite mer eget och unikt. Samt att det kunde låta både saxofon, lite som flöjt och lite som oboe (vilket är ett av mina favoritinstrument). Saxofon är inte jättesvårt att spela, men det är att koppla på andningen som kan vara svårt. Det som tar tid är att få en fin eller egen ton. Det blev också mitt mission, att hitta ett helt eget sätt att låta på sopransaxofonen.”

Detta är ett samarbete med Knutpunkt: https://www.knutpunkt.com/

Hämta affisch som PDF

 

Bli medlem redan idag

Främja musikutbudet i Lerum, få rabatt på dina biljetter, påverka inriktningen på evenemang som vi arrangerar!

Andra konserter

Barn och Ungdom

Boulevardteatern

7 oktober  10:00
Höjdenhemmet, Lerum

19 oktober, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum

22 oktober, 19:00
Equmeniakyrkan, Lerum