Nils Landgren
Blue Heaven Big Band
”40 års jubileum”

19 oktober, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum

Till denna konsert går det att beställa god smörgås och dricka till pausen.

Om konserten

Ordinarie pris:

280,00 kr

Dela:

Om konserten

Lerumsbandet Blue Heaven Big Band (BHBB) firar I år 40 års jubileum – detta är deras jubileumskonsert. Till den har de den stora lyckan att få med sig världsartisten – trombonisten och sångaren – Nils Landgren. För dig som gillar svängig och vacker storbandsmusik så är det här en konsert du inte får missa!

Innan konserten så spelar Kulturskolans storband i foajén.

Om Nils “Nisse” Landgren
Nisse Landgren är en av Sveriges stora världsartister inom jazzen. Nils började tidigt spela trummor men vid tretton års ålder övergick han till trombonen som huvudinstrument. Han har studerat klassisk trombon vid musikskolan i Karlstad och Musikhögskolan Ingesund. Där mötte han Bengt-Arne Wallin och trombonisten Eje Thelin, som övertalade honom att gå från strikt klassiska studier till improvisation och att utveckla sitt alldeles egna spelsätt och ”sound”. Och det har han verkligen lyckats med, ingen låter som han när han blåser i sitt karaktäristiska ”Red horn”.

Nils har under åren varit involverad i extremt många olika sorters musikprojekt inom jazz, rock, soul och hip hop. Han har varit involverad i produktionen av mer än 500 album, representerade flera musikgenres, inklusive sådana med stora internationella stjärnor som ABBA, The Crusaders, Eddie Harris och Herbie Hancock. 1983 släppte Nils sitt eget debutalbum Planet Rock. 1994 skedde hans internationella genombrott på Jazz Baltica Festival i Tyskland, en festival som Nisse idag är musikalisk ledare för. Han har under perioder varit ledare för flera professionella storband, bla. Bohuslän BB men också flera storband i Tyskland. Sedan januari 2023 är Nils även konstnärlig ledare för ”Jazzradion” i SR P2 och han har nu ansvaret tillsammans med George Riedel att starta upp Radiojazz-gruppen. Nisse har verkligen många järn i elden – och alla förvaltar han framgångsrikt. Det är ett sant musikaliskt geni som vi har glädjen att få lyssna till här i Lerum.

Du kan läsa mer om Nils Landgren här: http://www.nilslandgren.com/

Om Blue Heaven Big Band
Blue Heaven Big Band är storbandet från Lerum som har varit aktivt i 40 år, och ”still going strong”. Bandet har sitt ursprung i Lerums kommunala musikskola men som säsongen 1982/1983 började stå på egna ben. Blue Heaven BB har varit en viktig del av Lerums kulturliv under alla dessa år dels genom ett stort antal konsert med stora jazzartister: t.ex. under senare år Pierre Swärd (2016), Margareta Ewmark, Dan Ewmark och Rolf Jardemark (2017), Magnus Lindgren (2018), Håkan Broström och Anna Sahlene (2019), Lars Danielsson och Caecilie Nörby (2021), Magnus Lindgren (2022), Vivian Buzcek och Mads Mathias (2022), dels genom årliga workshops och konserter tillsammans med elever på Estet-programmet på Dergårdsgymnasiet samt Te-danser i Floda lada. Blue Heaven BB inledde jubileumsåret med en bejublad konsert i våras inför ett fullsatt Vara konserthus tillsammans med Bohuslän Big Band i en s.k. ”Storbandsfrossa”. Bandet har under året också varit omskrivna i Sveriges Orkesterförbunds tidning Musikant.

Mer information om Blue Heaven BB kan du finna här: www.bhbb.se

I foajén till Dergårdsteatern kommer det också att vara en utställning om bandets 40 år, med bilder och text om stora händelser – bandets ”födelse”, konserter, resor, workshops och annat – under alla dessa år. Utställningen går att titta på innan konserten eller i pausen. Vernissage för utställningen är 12 oktober 17:30, och den kommer att sitta uppe till och med den 26 oktober.

 

 

Hämta affisch som PDF

Bli medlem redan idag

Främja musikutbudet i Lerum, få rabatt på dina biljetter, påverka inriktningen på evenemang som vi arrangerar!

Andra konserter

Barn och Ungdom

Boulevardteatern

7 oktober  10:00
Höjdenhemmet, Lerum

19 oktober, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum

22 oktober, 19:00
Equmeniakyrkan, Lerum