Rigmor Gustafsson
Göteborg Wind Orchestra

24 mars, 16:00
Dergårdsteatern, Lerum

Om konserten

Ordinarie pris:

300,00 kr

Dela:

Om konserten

En hyllningskonsert till Monica Zetterlund med Rigmor Gustafsson och Göteborg Wind Orchestra (GWO). Rigmor tar sig här an Monicas stora hits – vem mins inte Monicas vals, Att angöra en brygga och Sakta vi gå genom stan – i unika arrangemang tillsammans med GWO.

Med närmare 50 år som sångerska och skådespelare blev Monica Zetterlund en mycket folkkär artist. Hennes tolkningar av Monicas vals och andra evergreens har blivit legendariska. Filmrollerna har etsat sig fast i den svenska folksjälen och tillhör numera filmhistorien. Lägg därtill alla hennes revyer, shower och samarbeten med världens allra främsta musiker och artister. Monicas röst är för alltid nära förknippad med svensk jazz, och känd och uppskattad också internationellt. Rigmor Gustafsson och Göteborg Wind Orchestra, GWO, presenterar denna hyllningskonsert till Monica.

Om Rigmor Gustafsson
Rigmor är sångerskan som tog steget från Värmlands skogar till New Yorks asfaltshetta för att sedan slå ned bopålarna i Stockholm. Hon är en av Europas främsta och mest populära jazzartister med en lång, varierad och prisbelönt karriär bakom sig. Hennes tio skivor i eget namn visar alla på en ständig lust att ta nya vägar. Hon har en lång, varierad och prisbelönt karriär bakom sig. Hon har bland mycket annat tagit emot The Royal Musical Academy’s Jazz Award och Sveriges Radios pris Guldkatten, och hon har vunnit en svensk Grammis för albumet Alone with you där den mångsidiga låtskrivaren Rigmor Gustafsson står bakom alla tretton låtar.

Rigmor har utbildat sig på ett antal olika musikinstitutioner i Sverige. Hon fokuserade först på klassisk gitarr och det var senare som sången tog över. Hon studerade jazzsång på Musikhögskolan Ingesund, och utbildade sig till jazzsångpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon bodde också under tre år på 1990-talet i New York där hon bildade sitt första band, Rigmor Gustafsson Quintet, som bl.a. hade spelningar på legendariska ”Birdland”.

Slutligen en summering om Rigmors musicerande med hennes egna ord:”Jag har alltid hittat på melodier och ackordföljder sedan jag var liten. Jag älskar att sitta vid pianot och bara sväva bort. Det är och kommer alltid att vara en stor del, kanske den största delen, av mitt musicerande, och det är till 100 procent lust och glädje. Men jag känner inte att jag alltid måste framföra min egen musik. Däremot måste jag alltid hitta ett förhållande till en låt. Melodin eller harmoniken måste vara bra och jag måste kunna identifiera mig med texten. Då kan jag bli totalt närvarande i musiken. Och det är det viktigaste för mig!”

Om Göteborg Wind Orchestra
GWO är en professionell blåsorkester med långa och stolta traditioner från Göteborgs Spårvägspersonals Musikkår som bildades redan år 1905. Orkestern kännetecknas av sin musikaliska bredd, samspelet och sina gränsöverskridande samarbeten. Idag ger GWO konserter i Göteborg och i hela Västra Götaland. Orkestern genomför även många barn- och skolkonserter, workshops och samarbeten med verksamheter inom det ideella musiklivet. Att förvalta och förnya en lång blåsmusiktradition samt att inspirera både dagens och framtidens blås- och slagverksmusiker ligger de varmt om hjärtat.

Göteborg Wind Orchestra har spelat in ett flertal CD-skivor av mycket hög kvalitet och totalt har dessa sålts i över 320 000 exemplar!

GWO har finansiellt stöd från Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad.

Konserten arrangeras i samarbete med Kammarmusik i Lerum, Lerums Kommun Kultur och Bibliotek , Musik i Lerum och Knutpunkt.

 

 

Hämta affisch som PDF

 

Bli medlem redan idag

Främja musikutbudet i Lerum, få rabatt på dina biljetter, påverka inriktningen på evenemang som vi arrangerar!

Andra konserter

24 Februari, 15:00
Equmeniakyrkan, Lerum

24 mars, 16:00
Dergårdsteatern, Lerum

31 Mars, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum