Ole Börud och Steely Band

26 April, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum

Om konserten

Ordinarie pris:

375,00 kr

Dela:

Om konserten

Ole Børud och Steely band hyllar den amerikanska gruppen Steely Dan! Med repertoar hämtad från hela Steely Dan och Donald Fagens produktion – såväl tidigare plattor som de nyare – möter det västsvenska bandet Steely Band den norske sångaren och gitarristen Ole Børud för en helkväll i Steely Dan-anda. Vi får höra flera Steely Dan-hits som varvas med låtar från Ole Børuds nya och gamla produktioner. För alla oss Steely Dan-fans blir detta en oförglömlig konsert.

Ole Børud tillhör en av Europas främsta inom funk/soul/gospel-genren. Ole är född och uppvuxen i Hamar i Norge, och där började han sjunga i en pop-grupp redan vid fem års ålder. Albumet Shakin’ the Ground (2008) anser Ole är hans riktiga solodebut, eftersom den var hans första med originalmusik. Från Shakin’ the Ground och framåt anammade Børud en Westcoast-stil som blandar funk, r&b och soul, och albumet Stepping Up (2014) beskrivs som jazzpop i Steely Dans och Stevie Wonders stil. Han har även samarbetat med Samuel Ljungblahd och tillsammans släppte de ett fullständigt julalbum, Someday At Christmas (2013). När Ole Børud spelar på den nationella jazzscenen Fasching i Stockholm så annonseras han som ”Skandinaviens King of westcoast”.

Tolvmannabandet Steely Band samlar ett gäng skickliga musiker baserade runt om i Västsverige, och med kör, blås och rytmsektion blir det fullt ös på scenen. Ordet ”tajt” får en helt ny innebörd när de spela sin smarta kombination av soul, funk och west coast.

Ole har gästat Steely Band vid ett flertal tillfällen med utsålda hus på bland annat Fasching och Nefertiti.

Här kan ni höra ett klipp från en av Ole Böruds tidigare spelningar: https://www.youtube.com/watch?v=0jL5NybAjy0&t=135s

 

 

Hämta affisch som PDF

Bli medlem redan idag

Främja musikutbudet i Lerum, få rabatt på dina biljetter, påverka inriktningen på evenemang som vi arrangerar!

Andra konserter

24 Februari, 15:00
Equmeniakyrkan, Lerum

24 mars, 16:00
Dergårdsteatern, Lerum

31 Mars, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum