Dan Hellström
”Den stora föreställningen”

24 Februari, 15:00
Equmeniakyrkan, Lerum

Konserten börjar 15:00. Men vi slår upp portarna för fika till självkostnadspris redan 14:00.
Konserten är 1 timme lång.
”Lördagsmusiken” – alltså gratis inträde.

Om konserten

Ordinarie pris:

Dela:

Om konserten

”Den stora föreställningen” är ett nytt projekt med nyskriven melodisk ”kind of jazzmusik” med utrymme för solon och improvisation. Det blir små berättelser med anknytning till låtarna och en liten hälsning till Jan Johansson i musiken. En release av nytt album är planerad till början på 2024.

Dan Hellström har sedan 80 talet jobbat på dom flesta teatrar i Göteborg som kompositör, kapellmästare och musiker. Han har också spelat med ett stort antal band i olika genrer, ackompanjerat diverse artister och skrivit och arrangerat material till dessa. Piano, gitarr och dragspel är huvudinstrumenten och han producerar också musik i sin egen studio ”Alsjöstudio”.

Ewan Svensson är gitarrist, kompositör och arrangör. Han har spelat på ett stort antal album, både i eget namn och tillsammans med många i den svenska jazz-eliten. Han har även gett ut ett stort antal egna kompositioner, både på skiva och som noter. 1995 startade Ewan en Jazzkurs och varje sommar sedan dess undervisar han en vecka i jazzimprovisation tillsammans med några av de bästa jazzmusikerna i Sverige.

Niss Kerstin Hallgren är basist och har spelat i diverse sammanhang med flera turnéer i USA, spelat med bandet Stella med bland annat jobb som husband i På Spåret, och som teatermusiker på Lisebergssteatern tillsammans med Dan Hellström. Niss Kerstin har också skrivit och gett ut egen musik med bland annat tonsättningar av Harry Martinssons dikter om Träd.

Vanja Holm är verksam både som slagverkare och trummis. Hon spelade under 80-talet med jazzgruppen Salamander, och därefter med show- och teatergig med bl. a Kurtans Damorkester, Galenskaparna After Shave, på Dramaten och med Riksteatern. Hörs ofta med Göteborg Jazz Orchestra och medverkar på ett kommande album med Moon Arra, ett svensk-indiskt samarbete.

På scenen:
Dan Hellström (piano, minimoog)
Ewan Svensson (gitarr)
Niss Kerstin Hallgren (bas)
Vanja Holm (trummor/slagverk)

 

Hämta affisch som PDF

Bli medlem redan idag

Främja musikutbudet i Lerum, få rabatt på dina biljetter, påverka inriktningen på evenemang som vi arrangerar!

Andra konserter

24 Februari, 15:00
Equmeniakyrkan, Lerum

24 mars, 16:00
Dergårdsteatern, Lerum

31 Mars, 19:00
Dergårdsteatern, Lerum