2013-09-01 Karolina Vucidolac

Jazz och bossa i kärleksfull mix 

med Karolina Vucidolac och Shades 


Efter succékonserten med Lill Lindfors förra veckan  är det åter igen dags för Jazz i Lerum att stå som värd för en spännande höstkonsert. Den 1 september kommer sångerskan Karolina Vucidolac med nya konstellationen Shades bestående av av välkända musikerna basisten Alfredo Paixao, pianisten Fabian Kallerdahl och trumslagaren Anders Kjellberg. Konsertlokal denna gång är Missionskyrkan i Lerum.


Sedan 20-årsåldern har Karolina turnerat runt om i världen, främst med jazzinfluerad brasiliansk musik. När hon för första gången hörde den brasilianska musiken blev det kärlek från första stund. Hon startade flera olika brasilianska musikprojekt och spelade på festivaler och klubbar runt om i landet med etablerade musiker som Hector Bingert, Daniel Turano, Peter Almqvist och Raymond Karlsson. Sedan 2004 har hon också haft ett fruktbart samarbete med den sydamerikanska supergruppen Nosso Trio. 


Karolina Vucidolac anses vara den sångerska i Sverige som bäst representerar den brasilianska musiken. Hon har också tilldelats en rad priser och stipendier för sin musik.


Vi hör Karolina med tre unga välkända musiker med rötter i Italien och i Västsverige:


Alfredo Paixao är en efterfrågad jazzbasist som huvudsakligen spelar i hemlandet Italien och dess grannländer. Han har en gedigen skivproduktion med sig i bagaget, både som solist och med musiker som Alejandro Sanz, Nina Pastori och Vincente Amigo.


Göteborgspianisten Fabian Kallerdahl har tidigare gästat Lerum tillsammans med bandet MusicMusicMusic som gjort succé på jazzscenerna i både Europa och USA under senare år. Fabian Kallerdahls kompositioner har ett alldeles speciellt sound och det präglar också det halvdussin olika band han driver med några av landets bästa unga jazzmusiker.


Trummisen och göteborgaren Anders Kjellberg är närmast en institution i jazzsammanhang. Han har just passerat 60 och ”gjort allt”, från spelningar med Monica Zetterlund och Niels-Henning Örsted Pedersen till Änglaspel och Bohuslän Big Band. 


Karolina Vucidolac har således en både välrenommerad och ohyggligt stark trio bakom sig när hon gästar Lerum.

Det är bara att gratulera lerumspubliken att Jazz i Lerum åter igen lyckats få toppmusiker till kommunen. Arrangörerna låter hälsa att biljetter denna gång säljs vid entrén.