2013-09-16 - Brell meets Piaf Christer Wolter Åsa Fång

Brel möter Piaf


Åsa Fång och Christoffer Wollter i duell om livet och kärleken


Åsa Fång har sjungit Piaf-låtar åtskilliga gånger och Dergårdsteatern är långt ifrån okänd för henne. Likafullt är det med en alldeles speciell känsla hon möter lerumspubliken. Barnfödd i Floda har hon en stor och hängiven skara fans i vår kommun. Måndagen den 16 september har Jazz i Lerum och Kammarmusik i Lerum gemensamt lockat Åsa och Christoffer Wollter till lerumsscenen för att bjuda publiken på kritikerrosade konserten Brel möter Piaf med underrubriken Rebellen och Sparven.


Åsa Fång och Christopher Wollter dyker ner i den franska musikskatten där de möter chansontraditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel. Det är en provokativ och poetisk föreställning som rör sig mellan klassgränserna i starka berättelser om livet och kärleken. Brel kom från en borgerlig miljö, Piaf växte upp på gatan. Ändå hittar man stora likheter i deras musik, där historierna speglar två olika perspektiv, mannens och kvinnans. Med humor och dödsförakt låter Åsa Fång och Christopher Wollter sången förena två självförbrännande livsöden.


För de flesta lerumsbor behöver inte Åsa någon närmare presentation. Hennes repertoar sträcker sig över ett brett fält och hon har medverkat i en bred samling uppsättningar som Rivierans Guldgossar, Jesus Christ Superstar och Miss Saigon. I våras sjöng hon i Sommarnattens leende på Malmö Opera.


Christopher Wollter är sångare, skådespelare och musikalartist som gjort huvudroller i bland annat Miss Saigon, Les Misérables och West Side Story. Han rör sig också med lätthet mellan talroller på teaterscenen och uppdrag som programledare i tv. Våren 2013 sjöng Christopher Wollter rollen som Freddie i Göteborgsoperans uppsättning av Chess.


Vid konserten på Dergårdsteatern med Åsa Fång och Christoffer Wollter medverkar också Bernt Andersson, piano och dragspel, Per Melin trummor och slagverk samt Mikael  Krönlein, kontrabas.