2014-01-29 - Lars Jansson Trio Ove Ingemarsson

Lars Jansson Trio & Ove Ingemarsson


Lars Jansson Trio med gästsolisten, saxofonisten Ove Ingemarsson inleder Jazz i Lerums ambitiösa konsertserie för 2014. Onsdagen den 29 januari gästar gruppen Dergårdsteatern och bjuder på jazz, signifikativ för Lars Janssons kompositioner.


Han har sedan decennier skapat musik för både små och stora ensembler, stråkorkestrar och storband. Med en gedigen utbildning på Musikhögskolan i bagaget har han under 35 år både komponerat och frilansat som framgångsrik jazzpianist.

Lerums trogna jazzpublik kanske minns att Lars Jansson redan 1992 fick motta Jazz i Lerums stipendium. Det var för övrigt det tredje stipendiet som jazzföreningen delade ut.


Lars Jansson Trio består också av Thomas Fonnesbaek på kontrabas och Paul Swanberg på trummor. Fonnesbaeck är en hyllad dansk jazzbasist, lärjunge till legenden Niels Henning Ørsted Pedersen, och till största delen kompositör till albumet Sound of my Colors (2013), inspelad av de tre musikerna från Lars Jansson Trio.


Att trummisen Paul Svanberg, som ofta setts på scen tillsammans med Ulf Wakenius, hamnat i samma trio som pappa Lars Jansson beror inte enbart på far- och sonförhållandet. Paul Svanberg är en lyhörd jazzmusiker som trakterar sitt instrument med känsla.


Lars Janssons Trio framträder ofta med en gästartist. Är det inte en vokalist så kan det vara en blåsare. På Dergårdsteatern heter gästsolisten Ove Ingemarsson. Hängiva Bohuslän Big Band-fans har inte undgått hans saxofonsolon. Som fast anställd i storbandet gör han emellertid titt som tätt inhopp i andra konstellationer. Han har bland annat spelat med Hawk on Flight och Ewan Svensson Quartet. Liksom de andra musikerna denna kväll Har Ove Ingemarsson flera jazzalbum bakom sig och ett otal egna kompositioner.


Konserten i Dergårdsteatern arrangeras av Jazz i Lerum med stöd av Sparbanken Alingsås, Studieförbundet Vuxenskolan, Svensk Jazz och Lerums kommun.