2014-03-16 - GWO Peter Asplund

Peter Asplund  och GWO
- ett ultimat konsertkoncept


Söndagen den 16 mars är det dags för ett kärt återseende på Dergårdsteatern. Då kommer inte bara den gudabenådade trumpetaren Peter Asplund tillbaka utan också GWO, Göteborg Wind Orchestra i konserten Portrait of a Jazz Trumpet.

Bakom konserten på Dergårdsteatern står de båda musikföreningarna Kammarmusik i Lerum och Jazz i Lerum som i Portrait of a Jazz Trumpet funnit det ultimata konceptet när det gäller att förena de båda genrerna; kammarmusiken och jazzen.


Under 90-talet gjorde GWO en rad spelningar i Lerum. Då hette man GöteborgsMusiken och spelade för skolelever i en absolut fullsatt teater, föreställning efter föreställning.

Idag är Göteborg Wind Orchestra en halvtidsanställd professionell blåsorkester med 22 musiker. Hemmascenen ligger i vackra Kronhuset i Göteborg och man spelar fortfarande mycket för en ung publik med barn- och skolkonserter och har dessutom regelbundet workshops och samarbeten med amatörmusikverksamheter. Däremellan ges det konserter med välkända solister.


Peter Asplund är en av de mest etablerade artisterna på den svenska och internationella jazzhimlen. Senast han gästade Lerum var 2011 med Peter Asplund Quartet och Jönköpings Sinfonitetta. En magisk afton som få i den fullsatta Dergårdstearn glömmer. Peter Asplund hörs förstås ofta i den egna Peter Asplund Quartet men han är också gästsolist bakom en mängd populära svenska artioster på scen och på skiva, framförallt med Bo Kaspers Orkester.


Vid konserten i Lerum bjuds det musik av bland annat Sammy Nestico, Miles Davis, Leonard Bernstein och Nils Lindberg. Bättre än så kan man inte avsluta weekenden.