20171025 - Melodic Melange

Melodic Melange

Onsdag 25 oktober 2017 kl. 19.00

Equmeniakyrkan, Gråbo (f.d. Missionskyrkan)

Mossalaggsvägen 6, 443 43 Gråbo


Arrangör: Musik i Lerum


Biljettpris 150kr, betalande medlem Musik i Lerum 100kr

Studerande och Barn gratis i mån av plats!


Förköp biljetter i vår Webshop (onumrerade platser)

Kassan i entrén öppnar kl. 18.00 på konsertdagen


Vi är tacksamma om du betalar med Kort eller Swish vid konserten. För att få medlemsrabatt skall du ha betalat medlemsavgiften för innevarande år - du kan betala den här.

Konserten är i två delar med paus och beräknad total tid är c:a 2-2½ tim. inkl. paus. Kaffe/The serveras i pausen (och ibland även innan konserten).Connecting worlds - Vänskapskonsert


Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för Anders Hagberg, och hans projekt inkluderar ofta musiker från olika genrer och kulturer. I denna nya kvartett förenar han några av sina favoritmusiker från olika samarbeten. Musiken kan beskrivas som ett andlöst möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam. Med telepatisk kommunikation skapar musikerna en detaljrik väv av teman, rytmer och klanger och en mångfald av musikaliska färger och uttryck.


Palestinske Ahmad al Khatib och Anders är kollegor på Högskolan för Scen och Musik (HSM) i Göteborg och har spelat mycket ihop de senaste åren, bland annat under flera turnéer i Indien. Deras album från 2014, Melodic Melange, där även basisten Johannes Lundberg medverkar har fått ett varmt mottagande i pressen. Samma år skrev de tre musik för stråkar och framträdde som solister med musiker ur Göteborgs Symfoniker. Danska slagverkaren Lisbeth Diers spelar på en mängd slagverksinstrument från olika delar av världen. Hennes mångfacetterade och intuitiva spel ger ytterligare en dimension åt gruppens täta och kammarmusikaliska teman och improvisationer.


Anders Hagberg har turnerat över hela världen med grupper som Yggdrasil, Mynta och egna band, samt med musiker som Marilyn Mazur med flera. Hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Japan, Brasilien, Västafrika och USA. Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och gjort många album i eget namn som fått grammis-nomineringar och priser. Arbetar som universitetslektor i improvisation på HSM.


Ahmad Al-Khatib  är skolad i den klassiska arabiska musiken, maqam. Han är en eftertraktad musiker och pedagog och turnerar över stora delar av världen, speciellt i Frankrike och Mellan Östern. Ahmad är även lärare på HSM.


Johannes Lundberg är en efterfrågad musiker, producent och ljudtekniker som jobbat med bland andra Billy Cobham och flera ECM-produktioner. Turnerar nu internationellt med kammarensemblen Barocksolisterne från Norge.


Lisbeth Diers har under många år funnits med bland de stora namnen på den europeiska jazzscenen. Hon har spelat med Django Bates, Steve Swallow, Bobo Stenson, Lena Willemark med flera. Hon har gjort flera egna skivor och produktioner, det senaste ett verk för Göteborgs kammarkör och instrumentalister. Hon turnerar nu mycket med Marilyn Mazurs Shamania.


Anders Hagberg – flöjter, sopransaxofon

Ahmad al Khatib – oud

Johannes Lundberg – kontrabas, röst

Lisbeth Diers – slagverk


http://www.kulturivast.se/musik/melodic-melange