2021-05-09 Tigern säger Grrr

Tigern säger Grrr!

Webbsänd barnkonsert


Se konserten här!


Arrangör:

Musik i Lerum
Lerums kommun, Bok & Bibliotek

Ideell Kulturallians


i samarbete med:

Förvaltningen för kulturutveckling  VG Regionen

Knutpunkt

Nefertiti

Vänersborgs Musikförening

L Jazz Ljungskile

Trollhättans Jazzförening

Sparbanken Alingsås

Kulturens


Sverige har en lång tradition av mycket bra visa och jazzmusik för barn. Alice och Titti Sjöblom, George Riedel, Jojje Wadenius, Nationalteatern är bara några av dem som skrivit och sjungit in originalkompositioner i jazz eller blueston med kluriga texter.

Musik i Lerum har haft både Jojje, George och Sarah Riedel tidigare och senast My Engström med ”Manne gräver ett hål”.

 

Anna Einarsson sällar sig stilfullt till denna illustra skara med sin "Tigern säger Grr”, där hon tillsammans med musikerna Monica Dominique, Malin Wättring, Backa Hans Eriksson och Peter Danemo excellerar i denna svåra konst som skapar trallvänliga och odödliga barnvisor.


Det finns en stark spelglädje hos gruppen och Anna Einarssons röst är som klippt och skuren för de luftiga, lätta och medryckande texterna.

Pianot vänner i calypsotakt eller tung boogie, saxofonerna brötar i ”monsterlåtar” men klingar sagolikt om livets olika ljud. Lotta Olssons texter om färgerna, kissekatten och vattenpussarna, om det stora havet och att älska sig själv passar väl till Anna Einarssons röst.


Skivan som ligger till grund för konserten har blivit en modern barnmusikklassiker. Det är lätt att lära sej texterna och tralla med i melodierna, Charlotta Ramel har gjort finurliga illustrationer till föreställningen som också finns i animationer.

 

Medverkande:

 

Anna Einarsson sång

Monica Dominique flygel

Malin Wättring saxofoner

Backa Hans Eriksson bas

Peter Danemo trummor 


Se klipp på YouTube!