2021-10-16 Lördagsmusiken Klingenstierna-Darelid

Karin Klingenstierna, sång

Thomas Darelid, piano

Matz Nilson, kontrabas


"Natt blir kanske dag"


Lördagen den 16 oktober 2021 kl. 15.00

Equmeniakyrkan Lerum


Fri entré! Kaffe och kaka från 14:00Jazz, pop, soul och visa med starka texter, tidlösa melodier.


Karin Klingenstierna, sång, och Thomas Darelid, piano, har här plockat fram låtar med starka texter, tidlösa melodier och en innerlig prägel. Verk av bl.a. Michel Legrand, Norah Jones, Lars Forssell, Cat Stevens, Hans Alfredsson men även av musikerna själva.


”Natt blir kanske dag” vill beröra och spänna över det breda känsloregistret- bjuda in till både meditativ reflektion och glädjerikt sväng, allt i samklang med lyssnaren.


Karin Klingenstierna rör sig mellan genrer med osviklig lätthet, jazz, pop, soul och visa, med en naturlig självklarhet. Två soloalbum hittills: ”Kom Närmre” och ”Ännu Sjunger Stjärnorna”, med eget originalmaterial. Men det är ”live” som Karin kommer till sin fulla rätt. Total närvaro, som tillsammans med publiken skapar en minnesvärd konsertupplevelse, är Karins signum.


Thomas Darelids pianospel har karakteriserats som lyriskt berättande, med ett tonspråk som vävs samman med de mest angelägna texter.

En flitigt anlitad ackompanjatör åt t.ex. Claes Malmberg, Maria Lundqvist, Jan Malmsjö, Tommy Körberg och Jörgen Mörnbäck. Han har släppt fyra soloalbum med egenkomponerad musik.

 

Kom i tid, det blir fullsatt!


Arrangör:

I samarbete med: