2022-10-06 Slowgold

Slowgold


Tordagen den 6 oktober 2022 kl. 19.00

Dergårdsteatern, Lerum

Alingsåsvägen 9, 443 80 Lerum


Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.


I april 2022 släpptes Slowgolds sjunde skiva Kärlek, där ett enklare, intimt och mer direkt språk fått ta plats. Det ödesmättade, oron och ilskan har fått stå tillbaka för klarhet och en lättnad över att ha kommit igenom stormen. Kärlek är precis som Aska inspelat tillsammans med Mattias Glavå, men mixat av Thomas Andrén (Studio Oodion) och Amanda själv. Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien.


På detta album hörs ekon från Cocteau Twins, Nick Drake, Yo La Tengo, The Cure och Stina Nordenstam. Med mer plats för synt och fler melodiska utsvävningar har Slowgold tagit ett steg vidare från tidigare album och samtidigt ytterligare utkristalliserat det egna soundet. Med det hyllade albumet i ryggen åker nu Slowgold på turné i höst, med hela tolv stopp runtom i Sverige. – Vi har fått upp ångan efter pandemin och bandet har hittat fotfästet igen och framförallt peppen i gigandet. Det känns nu helt naturligt att fortsätta efter sommaren med en höstturné. Extra kul att vi ska till ställen där vi inte har varit innan, säger Amanda Werne.


Live är Slowgold Amanda Werne (sång/gitarr), Johannes Mattsson (bas), Erik Berntsson (trummor) och Viktor Hansson (synth/keyboard).


Arrangör: Lerum Kultur- och Bibliotek i samarbete med Musik i Lerum. Åldersgräns: Från 13 år. Föreställningens längd: 60 minuter.


https://www.facebook.com/Slowgoldmusic/

https://www.instagram.com/slowgoldmusic/


Biljettpris  200kr

Medlem Musik i Lerum 160kr.


Du kan du köpa i kassan (Swish eller Kort vid konserten eller förköpa på ticketmaster.se


För att kunna utnyttja medlemsrabatten vid förköp behöver du fylla i en kod i webbkassan: "har du ett presentkort eller rabattkod?"och fyll sedan i gällande rabattkod som står på ditt medlemskort.


Kassan i entrén öppnar kl. 18.00 på konsertdagen. Insläpp c:a 15 min innan konsert.

Arrangör:

I samarbete med: