2022-10-30 Flodhästen och andra hästar

Flodhästen och andra hästar

Teater De Vill


Söndagen den 30 oktober 2022 kl. 11.00

Floda bibliotek, Floda

Rurik Holms väg 2, 448 30 Floda


Åh vad livet är härligt tycker flodhästen. Hon njuter av sin lugna, lata tillvaro vid strandkanten. Trots att hon är gammal rör hon sig elegant i vattnet och flyter som en kork. Hästen lever livet. Dansar, hoppar och rör sig snabbt som vinden. Hon är ung och vild med vajande man och ståtlig svans.


En dag möts de båda på stranden och hela tillvaron vänds upp och ner. De, som varit så nöjda med sig själva och sitt sätt att leva, blir plötsligt osäkra på om de verkligen vet hur en ska se ut och bete sig när en är en häst?!


Humor och dråpligheter varvas med spänning och viss dramatik. Inte minst när den inte särskilt simkunnige hästen behöver den andres hjälp för att klara livhanken… Flodhästen och andra hästar handlar om vänskap och om att det inte finns någon som är lika bra på att vara jag som jag.


I centrum står barnkonventionens perspektiv kring lika värde. Att vi människor är olika, men också lika. Att ett liv varken är mer eller mindre än ett liv, och att det inte går att byta bort. Föreställningen vill bekräfta att detta inte alltid är så lätt att förstå, varken för oss människor eller för gamla lata flodhästar.

 

För barn 3-7år.

Gratisbiljetter kan hämtas på Floda bibliotek


Arrangör:

Lerums kommun, kultur och bibliotek

Musik i Lerum

I samarbete med: